Mandarinmousse i sitt skal

Serverar: 8 portioner

Fräsch och härlig dessert! Går utmärkt att byta till clementiner, så att den passar bra under jul och nyår!

Ingredienser

  • 2 st gelatinblad
  • 8 st mandariner, små, eller clementiner
  • 1 st ägg
  • 3 msk strösocker
  • 2 dl juice, från madarinerna
  • 1 msk apelsinjuice, koncentrerad
  • 0,75 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 msk Napoleon mandarinlikör
  • 1 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten. Skär av ett lock på mandarinerna (som till en semla). Spara locken. Gröp ur fruktköttet och kör det i mixer till en juice, sila
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda i juicen och apelsinkoncentratet. Vispa grädden och vänd ner den i blandningen.
    3. Lyft upp och gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Blanda dem med lite av moussen och vispa sen ner allt i moussen under kraftig vispning. Fördela omedelbart i de urgröpta skalen. Förvara i kylen under plastfilm. Hit kan förberedas dagen före.
    4. Några timmar innan gästerna kommer vispas grädden med mandarinlikören och sockret. Spritsa vackra toppar på mandarinerna och dekorera med locket.
    5. Förvara i kylen tills det är dags att servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    crazylelle 17 december 2010

    Å så gott det var med en frisk clementin-mousse efter julfikan!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben