Mandel- och äggvåfflor LCHF

Tid: 10 minuter

Spröda och fina våfflor, passar som dessert, tillbehör till soppa eller i stället för bröd till en liten förrätt. Med kokosmjölk innehåller hela satsen 11- 12 gram kolhydrater, med grädde 17 - 18 gram kolhydrater. Det blir 6 - 8 våfflor. Gör dem så tunna som möjligt.

Ingredienser

  • 4 ekologisk ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • 90 g kokosmjölk eller vispgrädde
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljpulver om våfflorna ska ätas som dessert
  • Smör till våffeljärnet
  • Instruktioner

    1. Vispa äggen lätt, blanda i de torra ingredienserna. Vispa till en slät smet. Tillsätt mandelmjölken/grädden.
    2. Låt svälla minst 15 minuter.
    3. Grädda på medelvarmt järn som smörjs med smör.

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben