Mandel- och äggvåfflor LCHF
Spröda och fina våfflor, passar som dessert, tillbehör till soppa eller i stället för bröd till en liten förrätt.
Med kokosmjölk innehåller hela satsen 11- 12 gram kolhydrater, med grädde 17 - 18 gram kolhydrater. Det blir 6 - 8 våfflor. Gör dem så tunna som möjligt.
Ingredienser
4 ekologisk ägg
2 dl mandelmjöl
90 g kokosmjölk eller vispgrädde
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1 krm salt
1 tsk vaniljpulver om våfflorna ska ätas som dessert
Smör till våffeljärnet
Instruktioner
- Vispa äggen lätt, blanda i de torra ingredienserna.
Vispa till en slät smet.
Tillsätt mandelmjölken/grädden.
- Låt svälla minst 15 minuter.
- Grädda på medelvarmt järn som smörjs med smör.
Liknande recept
Kommentarer (0)