Mandel- och persiljebakad lax

Serverar: 4 portioner

Lax är alltid gott och här tillsammans med knaprig topping, syrlig sås och risoni.

Ingredienser

  • 4 laxfiléer utan skinn
  • 2 dl sötmandel
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Sås
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl hackad gräslök
  • ½ dl hackad persilja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Servering
  • Risoni (små pastariskorn)
  • Sockerärter
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader.
    2. Hacka mandeln. Skrubba citronen, riv skalet och blanda det med mandel och hackad persilja. Ringla lite olivolja i botten av en ugnsfast form och lägg i laxfilén. Salta och peppra laxen och strö mandel- och kryddhacket över den. Ringla över olivoljan och ugnsstek i ca 12 minuter.
    3. Kokt risonin enligt anvisning på förpackningen. Blanda matyoghurt och créme fraiche med örter och smaka av med salt och peppar. Fräs sockerärter i olivolja och salta dem lätt.
    4. Servera laxfiléerna med risoni, en klick sås och sockerärter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben