Mandelfisk med hummersås

Serverar: 4 portioner

Fisk med ett täcke av mandel steks tillsammans i ugnen med potatisklyftor. Till det en jättegod hummersås.

Ingredienser

  • 500 g hokifilé
  • 2 msk smör
  • 2 msk mandelflisor
  • 1 påse potatisklyftor
  • ½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 400 g sparris
  • Sallad
  • Hummersås
  • 2 dl kallt vatten
  • 3 msk hummerfond
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela fisken i portionsbitar och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Blanda smör och mandel, bred det över fisken. Lägg potatisklyftor runtomkring. Salta och peppra. Stek alltsammans i ugnen ca 20 minuter tills potatisen är mjuk och fisken är genomstekt.
    2. Under tiden, låt sparrisen få ett uppkok i saltat vatten.
    3. Koka upp vatten, fond, crème fraiche och vetemjöl under omrörning. Sjud såsen 5 minuter. Salta och peppra. Servera fisken med ugnsstekt potatis, hummersåsen, sparris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben