Mandelfisk med italienskt potatismos

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

486 kcal/person

Ingredienser

  • 500 gram torsk eller liknande
  • 50 gram mald sötmandel
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 2 krm salt
  • Potatismos
  • 1 kg potatis
  • 1 dl mellanmjölk ev mer
  • 1 msk olivolja
  • 50 gram riven parmesan i bit (Grana padano)
  • Salt
  • Peppar
  • sallad
  • 150 gram blandad sallad
  • 200 gram cocktailtomater i halvor
  • 200 gram gurka i skivor
  • 200 gram fryst grönsaksblandning
  • Instruktioner

    1. Börja med potatismoset. Koka potatisen. Häll av vattnet och rör ner mjölk, olivolja, parmesan, salt och peppar. Mosa med en potatisstöt eller elvisp.
    2. Gör under tiden i ordning fisken. Lägg den tinade fisken i en smord ugnsfast form. Blanda mandel, rosmarin och salt. Bred blandningen över fisken. Stek i 200 grader i 10-15 minuter.
    3. Servera fisk och mos tillsammans med blandad sallad, cocktailtomater, gurka och grönsaksblandning. Grönsaksblandningen tinas enklast genom att man sköljer den i ett durkslag i lite varmt vatten.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    4
    4

    Kommentarer (1)

    Maahl 8 januari 2009

    Det här var mycket gott, för att vara ett smalrecept. Vi skippade dom frysta grönsakerna - jag är inte så förtjust i sådana, skivade lite purjo i salladen istället.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben