Mandelhjärta med apelsinkola
Saftig mandelbotten täcks med en apelsinsmakande kolaglasyr - underbart god och lätt att göra.
Ingredienser
250 g mandelmassa
3 ägg
Apelsinkolaglasyr
½ dl socker
½ dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
1 msk smör
Finrivet skal av 1 apelsin
Garnering
Physalis
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Riv mandelmassan grovt. Tillsätt äggen och vispa ljust och pösigt. Klipp till ett bakplåtspapper som täcker botten på en hjärtformad tårtform eller en rund form, 24 cm i diameter. Smörj papperet och formens kant. Häll smeten i formen.
- Grädda lite under mitten i ugnen ca 30 minuter eller tills kakan fått fin färg och är genomgräddad (känn med sticka). Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.
- Häll socker, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull. Låt puttra på svag värme 15-20 minuter eller tills såsen tjocknat och fått fin färg. Tillsätt smör och apelsinskal och låt puttra ytterligare några minuter.
- Häll glasyren över kakan och låt svalna. Garnera med physalis.
Liknande recept
Kommentarer (0)