Mandelhjärta med apelsinkola

Serverar: 10 portioner

Saftig mandelbotten täcks med en apelsinsmakande kolaglasyr - underbart god och lätt att göra.

Ingredienser

  • 250 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • Apelsinkolaglasyr
  • ½ dl socker
  • ½ dl ljus sirap
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • Finrivet skal av 1 apelsin
  • Garnering
  • Physalis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Riv mandelmassan grovt. Tillsätt äggen och vispa ljust och pösigt. Klipp till ett bakplåtspapper som täcker botten på en hjärtformad tårtform eller en rund form, 24 cm i diameter. Smörj papperet och formens kant. Häll smeten i formen.
    3. Grädda lite under mitten i ugnen ca 30 minuter eller tills kakan fått fin färg och är genomgräddad (känn med sticka). Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.
    4. Häll socker, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull. Låt puttra på svag värme 15-20 minuter eller tills såsen tjocknat och fått fin färg. Tillsätt smör och apelsinskal och låt puttra ytterligare några minuter.
    5. Häll glasyren över kakan och låt svalna. Garnera med physalis.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 30 min
    50-60
    15
    4.5
    30 min
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben