Mandelkaka med grädde och bär

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

En kaka som passar bra efter en god middag

Ingredienser

  • 300 g riven mandelmassa
  • 150 g smör
  • 4 ägg
  • 1 dl mjöl
  • Fyllning
  • Ev. några droppar punsch
  • 2-3 dl grädde
  • Valfria bär
  • Instruktioner

    1. Blanda mandelmassa och smör. Rör ner äggen, ett i taget och sikta ner mjölet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter eller tills kakan känns torr. Ta ut kakan och stjälp upp den och låt kallna.
    2. Skvätta ev. över lite punsch och garnera med vispad grädde och bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben