Mandelkonfekt med apelsin

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 1/2 dl socker
  • 100 g smör
  • 70 g mandlar, flagade
  • 200 g blockchoklad
  • 1 apelsin, rivet skal
  • Instruktioner

    Gör en form av folie o smörj den med lite olja. Blanda grädde, socker o smör i en skål med höga kanter, ej metall. Micra på hög effekt utan lock i ca. 5-6 minuter. Rosta under tiden mandeln i en torr het stekpanna under omröning. Bryt chokladen o låt den smälta i gräddblandningen. Tillaga ca. 1 min på full effet i mocron. Rör i mandeln o apelsinskalet. Häll smeten i formen. Låt den steln i kylskåpet i några timmar. Skär i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben