Mandelmassekaka med rabarber

Gott.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 5 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 150 g mandelmassa
  • 4 dl mjöl
  • 1 dl pärlsocker
  • Ca 40 g kallt smör
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Putsa och skär rabarbern i bitar.
    3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
    4. Riv mandelmassan och blanda ner i smeten tillsammans med mjölet.
    5. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter.
    6. Tryck ner rabarberbitarna.
    7. Strö över pärlsocker och hyvla över smöret.
    8. Grädda i ca 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    zonale 13 maj 2008

    Blir hög och fin i en vanlig springform. Riktigt god, en höjdare!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben