Mandelmuffins med gräddfil
Serverar:
12 portioner
Härliga muffins till vardags och picnic.
Ingredienser
250 g mjöl
50 g mandel, malen
2 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1 krm salt
2 ägg
100 g strösocker
1 msk vaniljsocker
80 ml olja
3 dl gräddfil
Ca 36 mandelflagor
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 grader. Sätt pappersformar i muffinsplåtens fördjupningar.
Blanda mjöl med mandel, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål. Vispa äggen i en annan skål. Rör ner socker, vaniljsocker, olja och gräddfil.
Blanda ihop äggmassan med mjölblandningen, till en jämn smet. Fyll pappersformarna till 3/4. Lägg 3 mandelflagor på varje muffins, tryck ner dem lätt.
Grädda muffinsen gyllenbruna mitt i ugnen ca 25 minuter. Ta ut dem och låt vila i 5 minuter. Ta dem ur formarna och låt svalna.
Ät och njut!
Liknande recept
Chokladkaka på gräddfil
4
45 min
1
1
Hälsobröd med gräddfil
5
2
2
Guacamole med gräddfil och lök.
5
4
1
Mandelmuffins med mascarponetopp
20 min
12
Cheesecake med gräddfil
2
6-8
Kryddigt ris med scampi och gräddfil
4
Mandelmuffins med havtornsgrädde
Strösselkaka med gräddfil
12-14
Vegetarisk paj med gräddfil
1 h
2-3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!