Mandelmuffins med gräddfil

Serverar: 12 portioner

Härliga muffins till vardags och picnic.

Ingredienser

  • 250 g mjöl
  • 50 g mandel, malen
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • 100 g strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 80 ml olja
  • 3 dl gräddfil
  • Ca 36 mandelflagor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Sätt pappersformar i muffinsplåtens fördjupningar.
    2. Blanda mjöl med mandel, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål. Vispa äggen i en annan skål. Rör ner socker, vaniljsocker, olja och gräddfil.
    3. Blanda ihop äggmassan med mjölblandningen, till en jämn smet. Fyll pappersformarna till 3/4. Lägg 3 mandelflagor på varje muffins, tryck ner dem lätt.
    4. Grädda muffinsen gyllenbruna mitt i ugnen ca 25 minuter. Ta ut dem och låt vila i 5 minuter. Ta dem ur formarna och låt svalna.
    5. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben