Mandelmuffins med mascarponetopp

Serverar: 12 portioner

Tid: 20 minuter

Ett egenkomponerat recept där jag fick användning för överbliven mascarponeost.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 100 g malen mandel
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 75 g smör
  • Garnering
  • 1 dl mascarponeost
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl florsocker
  • 1 lime
  • Bär
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Smält smöret och blanda i. Fördela smeten i 12 stora muffinsformar och grädda i 175 grader i 12-15 minuter. Vispa grädden och blanda med mascarponeosten. Tvätta limen och riv skalet och blanda i . Pressa ur saften och blanda i den och florsockret. Smaka av så den inte blir för syrlig. Klicka på krämen när muffinsen svalnat och dekorera med några bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben