Lavendel- och mandelmuffins

Serverar: 8-10 portioner

Ovanligt goda muffins...

Ingredienser

  • 185 g osaltat smör, smält
  • 1 msk lavendelblommor, repade
  • 1 msk strösocker
  • 6 äggvitor
  • 2 1/2 dl florsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 125 g mandel, skalad och mald
  • 1 apelsin, fint rivet skal och 2 msk saft
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Pensla muffinsplåten med smör. Pappersformar behöver inte penslas. Ställ det resterande smöret att svalna. Mortla lavendel och strösocker.
    3. Vispa äggvitorna lätt, sikta i florsockret och vetemjölet. Strö över mandeln, lavendelsockret, apelsinskalet och häll i saften. Häll i smöret och vispa ihop till en jämn smet.
    4. Fyll muffinsformarna och grädda 20-22 minuter tills muffinsarna har rest sig och de är gyllenbruna runt kanterna. Låt dem svalna cirka 5 minuter i formarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben