Mandelmuffins

Serverar: 12-16 portioner

Tid: 15 minuter

Som den finaste småkaka med festlig glasyr och flagad mandel! Muffinsen kan med fördel fuktas med lite likör innan de glaseras.

Ingredienser

  • 1½ dl sötmandel
  • 100 g florsocker
  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk vatten
  • Garnering
  • Flagad rostad sötmandel
  • Instruktioner

    1. Skålla, skala och mal mandeln. Sikta florsockret och blanda med den malda mandeln. Arbeta in det mjuka smöret.
    2. Vispa upp äggen och blanda i samtidigt med mjölet. Rör smeten jämn. Fördela smeten till 2/3 i smorda muffinsformar eller folie- eller pappersformar.
    3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 200 grader ca 15 min tills de känns torra med sticka.
    4. Blanda florsockret och vattnet till glasyren.
    5. Fukta gärna de avsvalnade muffinsen med likör och glasera med florsockerglasyren. Rosta flagad mandel i torr panna och strö över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben