Mandelpotatismos med överraskning till panerad fiskfilé

Serverar: 4 portioner

Moset kan förberedas och gratineras inför servering. Är det kylskåpskallt tar det något längre tid. Moset kan också göras i en stor form.

Ingredienser

  • Potatismos
  • 1 kg mandelpotatis
  • 1 liten gul lök
  • 150 g rökt fläsk
  • 4 msk lingon
  • 2 msk hackad persilja
  • 50 g mjukt smör
  • 1 msk rivet citronskal
  • 2 msk pressad citron
  • 3-4 dl varm mjölk
  • 3/4 - 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 krm salt
  • Panerad fisk
  • 500g fisk filé, t ex gös
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 3 msk smör
  • Tillbehör
  • 25 g smält smör
  • Lingon
  • Dillvippor
  • Persijeblad
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skala och hacka under tiden löken och tärna fläsket. Bryn lök och fläsk i en stekpanna tills det får färg och löken bli mjuk.
    2. Fördela lök och fläsk i 4 ugnsäkra portionsformar eller en stor. lägg i lingon och hackad persilja.
    3. Häll av potatisvattnet och låt potatisen ånga av. Pressa den ner i en bunke och tillsätt smör, citronskal och citronsaft, mjölk salt och peppar. Moset ska vara ganska löst i konsistensen
    4. Fördela moset i formarna.
    5. Hit kan förberedas.
    6. Sätt ugnen på 225 grader. vispa grädden fluffig, tillsätt 1 krm salt och fördela grädden över moset. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min tills grädden fått färg och moset blivit varmt.
    7. Dela fiskfilén i portionsbitar, salta och peppra. Häll upp mjölk och ströbröd på varsin tallrik. Vispa upp ägget på en tredje. Doppa filéerna först i vetemjöl, så i uppvispat ägg och sist ströbröd. Stek fisken på medelstark värme 2-3 min på varje sida tills paneringen fått färg.
    8. Servera fisken genast med det gratinerade moset, smältsmör, lingon samt dill- och persiljesallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben