Mandelskorpor med knaper

Perfekt snack till din kopp te. Går snabbt och baka.

Ingredienser

  • 75 g smör, smält
  • 3 hela ägg
  • 3 äggulor
  • 1 dl Risenta rårörsocker
  • ½ tsk örtsalt
  • 1 tsk bakpulver
  • 9 dl Risenta mandelmjöl
  • 250 g Risenta mandlar, hackade
  • 3 tsk kanel
  • Gör så här
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 170°. 2. Vispa smör, ägg, gulor och socker. 3. Tillsätt örtsalt och torra ingredienser. Blanda allt noggrant. 4. Knåda degen ordentligt. Dela i två delar och rulla. 5. Klä en plåt med bakplåtspapper. 6. Flytta rullarna till plåten och platta till. 7. Grädda 20 min, ta ut och skär fina skivor. 8. Sänk ugnsvärmen till 120°. 9. Grädda ytterligare i 20-40 min beroende på hur torra du vill ha dina skorpor. 10. Ta ut och låt svalna innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben