Mangofylld kycklingfile med yoghurtsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En jättegod kycklingrätt för dig som gillar äpple, curry och russin.

Ingredienser

  • 4 kycklingfileer
  • 3-4 msk finhackad lök
  • 2 msk mango chutney
  • Ca 1 krm vitpeppar
  • ½-1 tsk salt
  • Ca 1 msk olja till pensling
  • 2 msk sesamfrön
  • Yoghurtsås
  • 2-3 msk smör
  • 2 msk finhackad lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2/3 dl fint tärnat äpple
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 dl russin
  • 1 smulad grönsaksbuljongtärning
  • ½ dl vetemjöl
  • 4 dl matlagningsyoghurt
  • Ca ½ dl spad från kycklingen
  • Tillbehör
  • Ris
  • Gurka
  • Valnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 225 grader. Gör ett djuptsnitt (längsgående) som en ficka i varje filè. Blanda löken med chutney och fördela och fyll i kycklingen.
    2. Ställ dem tätt i en ugnssäker form så att inte fyllningen rinner ut. Krydda med salt och peppar samt pensla lätt med olja.
    3. Strö sesamfrön över och ställ kycklingen på galler i mitten av ugnen i ca 20 min. Koka ris.
    4. Sås: Fräs lök, vitlök i smör utan att den får färg. Lägg i äpple och pudra över curry och gurkmeja och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt russin samt smula i buljongen.
    5. Rör ut mjölet i yoghurten och tillsätt. Koka upp såsen och låt den koka sakta i 5 minuter. Smaka av med salt och späd med spad.
    6. Gör en sallad på grovriven gurka och lägg valnötter ovanpå. Lägg upp kycklingfiléerna med såsen omkring. Garnera med några russin.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben