Marängpaj med äpple

Serverar: 8 portioner

Denna äppelpaj med marängtäcke kommer snart bli en storfavorit. Servera den varm eller kall tillsammans med vaniljsås eller grädde.

Ingredienser

  • 175 g färdig , fryst , tinad smördeg
  • Florsocker till garnering
  • Fyllning
  • 3 - 4 äpplen
  • 1½ dl äpplemos
  • 50 g russin
  • Skal och saft från en halv citron
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • ½ tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Kavla ut den tinade smördegen tills den täcker formen. Klä formen med smördegen. Stick hål med en gaffel i degens botten och baka i ugnen i 10 minuter.
    2. Kärna ur äpplena och tärna dem i 1½ cm stora tärningar. Blanda äppeltärningar och äppelmos och sjud upp i en kastrull. Låt sjuda under omrörning i 5 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och blanda ner russin, citronskal och färskpressad citronsaft. Häll blandningen i formen.
    3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa ner sockret lite i taget tills det har lösts upp i marängen. Vispa ner kanel.
    4. Bred marängsmeten ovanpå fyllningen så att marängen formar toppar och täcker fyllningen. Låt inte marängsmeten täcka smördegen helt.
    5. Baka i 25 minuter tills kakan är gyllene. Garnera med florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Sork 1 juni 2014

    Väldigt god och lätt att lyckas med trots hög imp-faktor. Gästerna bad om recept och bättre kritik kan man väl inte få!?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben