Marängpaj med krusbär

Serverar: 8 portioner

En läcker bärpaj.

Ingredienser

  • 175 g färdig smördeg
  • 1 ägg, lätt vispat
  • Fyllning
  • 400 g krusbär
  • ½ dl socker
  • 1 msk maizena
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl strösocker
  • Strösocker till gräddningen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Kavla ut smördegen. Täck en rund form, 20 cm i diameter, med degen. Vispa ägget lätt och pensla smördegen med ägget. Baka den 3-4 minuter i ugnen så att det bildas en glaserad yta som gör att krusbärssmeten inte läcker genom botten.
    2. Lägg krusbären och sockret i en kastrull och täck det till hälften med vatten. Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter tills krusbären mjuknat. Blanda ner maizena och rör om tills smeten tjocknar. Smaka av med mer socker om det behövs. Låt smeten svalna lätt och häll sedan ner smeten i pajformen.
    3. Vispa de två äggvitorna hårt tillsammans med vitvinsvinägern och hälften av sockret. Vänd ner resten av sockret. Bred marängsmeten över krusbärssmeten så att bären täcks helt.
    4. Strö strösocker ovanpå marängen innan den bakas i ugnen. Sockret bildar en knaprig yta. Strö sockret så jämnt som möjligt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben