Marängrulle med vaniljkräm och vinbär

Serverar: 12 portioner

Fluffig marängrulle som räcker till många. Vill du förenkla receptet, använd vaniljvisp i stället för att göra krämen själv.

Ingredienser

  • 50 g sötmandel
  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • Kräm
  • 4 äggulor
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • Fyllning
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g röda vinbär
  • Garnering
  • Vinbär
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Finhacka mandeln. Vispa äggvitor till styvt skum. Vispa ner sockret lite i taget. Bred ut smeten på ett sockrat bakpapper.
    3. Strö över mandeln. Grädda längst ner i ugnen i 15 minuter tills kakan stelnat. Låt svalna på plåten och stjälp upp på bakpapper. Låt den ligga ytterligare 10 minuter och lossa sedan pappret försiktigt.
    4. Blanda äggulor och socker. Skrapa fröna ur vaniljstången. Sjud på svag värme några minuter tills krämen tjocknar. Ta bort från värmen och ställ i vattenbad. Rör tills krämen svalnat.
    5. Vispa grädden styv och vänd ner den i krämen. Fördela krämen på marängbotten. Repa vinbären och fördela över. Rulla ihop från långsidan och lägg på ett fat.
    6. Garnera med vinbär och pudra över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben