Mjuk och len marängtårta som smälter i munnen. Klarar sig själv i ugnen över natten.
Ingredienser
5 st äggvitor
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Kokos (till formen)
Till serveringen
Vispad grädde
Hallon
Florsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 250C.
Smörj en rund bakform och beströ med kokos.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. (Bunken skall kunna hållas uppochned).
Blanda socker, vaniljsocker , bakpulver och rör ner i äggvitorna. Häll blandningen i formen och ställ in i ugnen när den är 250C.
Stäng av ugnen direkt och låt stå minst 6 timmar. Låt gärna stå över natten.
Servera med vispad grädde och halvtinade hallon på toppen. Pudra över med lite florsocker
Hej!
Bakade din marängtårta, och den var extremt god och gjorde stor succé. Rena barnleken att baka eftersom den sköter sig själv i ugnen. Mjuk och len innuti. Alla trodde det var en god kräm! Detta blev en favorit och kommer att återkomma på mina tårtkalas! Den är en riktig 10-poängare!
Tack för receptet!
Hälsningar
Smulpajen
Hej! Bakade din marängtårta, och den var extremt god och gjorde stor succé. Rena barnleken att baka eftersom den sköter sig själv i ugnen. Mjuk och len innuti. Alla trodde det var en god kräm! Detta blev en favorit och kommer att återkomma på mina tårtkalas! Den är en riktig 10-poängare! Tack för receptet! Hälsningar Smulpajen