Marängtårta

Serverar: 5-7 portioner

Tid: 6 timmar 15 minuter

Mjuk och len marängtårta som smälter i munnen. Klarar sig själv i ugnen över natten.

Ingredienser

  • 5 st äggvitor
  • 3 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • Kokos (till formen)
  • Till serveringen
  • Vispad grädde
  • Hallon
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250C.
    2. Smörj en rund bakform och beströ med kokos. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. (Bunken skall kunna hållas uppochned).
    3. Blanda socker, vaniljsocker , bakpulver och rör ner i äggvitorna. Häll blandningen i formen och ställ in i ugnen när den är 250C. Stäng av ugnen direkt och låt stå minst 6 timmar. Låt gärna stå över natten.
    4. Servera med vispad grädde och halvtinade hallon på toppen. Pudra över med lite florsocker

    Liknande recept

    4.5
    1 h 40 min
    16
    1

    Kommentarer (1)

    Smulpajen 21 juni 2008

    Hej! Bakade din marängtårta, och den var extremt god och gjorde stor succé. Rena barnleken att baka eftersom den sköter sig själv i ugnen. Mjuk och len innuti. Alla trodde det var en god kräm! Detta blev en favorit och kommer att återkomma på mina tårtkalas! Den är en riktig 10-poängare! Tack för receptet! Hälsningar Smulpajen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben