Marängtårta

Serverar: 10-12 portioner

En variant på Ria Krispiestårta fast här med chokladkräm.

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 2 ½ dl socker
  • 3 dl Rice Krispies
  • Fyllning
  • 1 dl vatten
  • 2 ½ msk vetemjöl
  • 50 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 30 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Maräng: Sätt ugnen på 150 g. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under fortsatt vispning och vispa minst 5 min tills marängen är blank. Vänd ner Rice Krispies. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen 1 tim. Ta ut långpannan och dela marängen i 2 delar.
    2. Fyllning: Koka ihop vatten och mjöl under vispning till en tjock smet. Ta kastrullen från värmen och vispa i choklad och smör. Vispa tills allt smält. Tillsätt florsocker och äggula och vispa till en jämn kräm. Bred krämen på den ena marängen. HIt kan förberedas dagen innan. Förvara då botten med kräm svalt. Vispa grädden och bred den över krämen. Lägg den andra marängen över. Smält choklad över vattenbad. Ringla med hjälp av en gaffel ett mönster på marängen. Låt gärna tårtan stå svalt en stund innan servering.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 40 min
    16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben