Marängtårta

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Väldigt god tårta till födelsedagen eller bara som efterätt

Ingredienser

  • Botten
  • 100 gram smör (rumsvarmt)
  • 1 ½ dl strösocker
  • 5 äggulor
  • ½ dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Marängsmet
  • 5 äggvitor
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 dl flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Vispa smör + strösocker poröst, tillsätt en äggula i taget. Tillsätt mjölken under omrörning. Rör sen ner vetemjöl + bakpulver, blandat! Bred ut på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    2. Vispa äggvitorna tillsammans med hälften av sockret, vispa till hårt skum och tillsätt resten av sockret, vispa en stund till. Bred ut uppepå botten-smeten på plåten, strö den flagade mandeln över och grädda ca 40min 150 grader i nedre delen av ugnen. Låt svalna. Skär tårtan mitt itu, bred ena halvan med hallon (300 gram) + vispad grädde (ca 3 dl). Lägg på andra halvan av tårtan och servera!!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 40 min
    16
    1

    Kommentarer (3)

    jimboz 27 januari 2010

    En succé i familjen, jag valde rätt när jag tog detta recept..Tack för en lysande efterätt. Jimpa

    Lius 5 mars 2011

    Jätte god!

    MathildaJerner 24 augusti 2012

    Så god tårta! Tack så hemskt mycket för detta recept, kommer bli en stående klassiker. Hade färska hallon och mandarinklyftor imellan, mums!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben