Marängtårta

Serverar: 10 portioner

Tid: 2 timmar

Marängtårta i långpanna. Räcker till många

Ingredienser

  • Maräng
  • 8 äggvitor
  • 4 dl socker
  • 2 dl corn flakes
  • Kräm
  • 8 äggulor
  • 2 dl socker
  • 2 msk mjöl
  • 2 dl grädde
  • 200 gram smör
  • Instruktioner

    1. Marängen: Vispa äggvitorna hårt. Blanda socker och corn flakes (smula sönder corn flakesen med händerna) och vänd ner i äggvitorna. Bred ut röran på två bakplåtspapper Grädda i ugnen på 125 grader i 100minuter.
    2. Krämen: Blanda samman äggulor, socker och grädde. Rör sedan ner mjölet. Låt allt sjuda till en tjock kräm. Rör om hela tiden. Tag kastrullen från plattan och rör ned smöret. Låt kallna.
    3. Bred kräm på den ena bottnen och lägg den andra ovanpå.
    4. Vispa grädde(minst 6dl) och bred på tårtan. strö på hackad daim eller bär.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 40 min
    16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben