Väldigt god och fluffig för att vara en marängtårta
Ingredienser
Pajdeg
200 g smör
Ca 5 dl mjöl
1 ½ dl mjölk
1 dl socker
½ krm salt
Fyllning
4-5 äggvitor
½ krm salt
1 dl socker
Rivet skal av 1 apelsin
1 dl rostad skivad mandel
Instruktioner
Blanda smör, socker, mjöl och salt till grynig blandning och häll i mjölken. Lägg degen i plastfolie, låt vila i kylen ca ½ timme.
Kavla ut halva degen och täck botten och kanter av en form (gärna med löstagbara kanter).
Vispa äggvitor med salt, häll i socker (lite i taget), fortsätt vispa till vitorna är porösa (vänd upp och ner på skålen, vitorna ska då stanna i skålen). Vänd därefter ner apelsinskal och den skivade mandeln.
Häll fyllningen i pajskalet.
Kavla ut den resterande pajdegen och skär ut ca 2-3 cm skivor i längder, gör ett fyrkantsmönster över fyllningen.
Grädda till den fått en gyllenbrun färg, ca 40 minuter.