Marängtårta

Serverar: 8-12 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Väldigt god och fluffig för att vara en marängtårta

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 200 g smör
  • Ca 5 dl mjöl
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 dl socker
  • ½ krm salt
  • Fyllning
  • 4-5 äggvitor
  • ½ krm salt
  • 1 dl socker
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 1 dl rostad skivad mandel
  • Instruktioner

    1. Blanda smör, socker, mjöl och salt till grynig blandning och häll i mjölken. Lägg degen i plastfolie, låt vila i kylen ca ½ timme. Kavla ut halva degen och täck botten och kanter av en form (gärna med löstagbara kanter).
    2. Vispa äggvitor med salt, häll i socker (lite i taget), fortsätt vispa till vitorna är porösa (vänd upp och ner på skålen, vitorna ska då stanna i skålen). Vänd därefter ner apelsinskal och den skivade mandeln. Häll fyllningen i pajskalet.
    3. Kavla ut den resterande pajdegen och skär ut ca 2-3 cm skivor i längder, gör ett fyrkantsmönster över fyllningen. Grädda till den fått en gyllenbrun färg, ca 40 minuter.
    4. Ät och njut

    Liknande recept

    4.5
    1 h 40 min
    16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben