marängtårta

Tid: 20 minuter

Gluten och mjölkfri Värm ugnen till 225 grader minst 20 min

Ingredienser

  • 4 äggvitor, rumstempererade
  • 3 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk ättiksprit 12%
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitor och ättiksprit till hårt skum, blanda i 2 dl socker lite i taget och blanda sist i 1 dl socker blandat med bakpulver. Bred ut den på bakplåtspapper till den form du vill ha den.
    2. Värm ugnen till 225 grader, ställ in plåten med marängsmeten slå samtidigt av ugnen minst 20 min men med fördel längre.
    3. Blanda den grädde som du vill ha uppe på tårtan och garnera med frukt eller bär efter smak

    Liknande recept

    4.5
    1 h 40 min
    16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben