Marängtårta med chokladtryffel, hallongrädde och jordgubbar.

En god tårta som har det mesta i sig och hör sommaren till. Et plus är att tårtan är glutenfri.

Ingredienser

  • 2 färdiga marängbottnar
  • 150 g mjölkchoklad
  • 4 ½ dl vispgrädde
  • 250 g frysta, tinade hallon
  • Garnering
  • ½ liter jordgubbar
  • 2 dl färska hallon
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 1 ½ dl grädde och häll över chokladen, låt stå ca 5 minuter. Vispa eller mixa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt i 3-4 timmar.
    2. Vispa 3 dl grädde lätt, blanda försiktigt ner hallonen i grädden. Häll eller bred ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå. Toppa tårtan med jordgubbar och hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben