Marängtårta med dajmgrädde

En underbart god jordgubbstårta med chokladkräm och dajmgrädde.

Ingredienser

  • 1 pkt marängbottnar, 200 g
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dubbeldajm
  • 1 l jordgubbar
  • Kräm
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 msk maizena stärkelse
  • 125 g smör
  • 100 g mörk blockchoklad
  • Garnering
  • Kakao
  • Instruktioner

    1. Rör ihop äggulor, socker, grädde och maizena i en kastrull. Värm försiktigt under ständig omrörning. Dra kastrullen från plattan när krämen tjocknat och börjar sjuda. Rör ner smöret i krämen. Smält blockchokladen över vattenbad och häll i krämen. Låt svalna. Vispa grädden. Krossa dajmchokladen. Bred chokladkrämen på marängbottnen, därefter hälften av grädden och strö över halva mängden dajm. Toppa med nästa marängbotten. Bred resten av grädden över hela tårtan. Dekorera med jordgubbar och dajmkross. Pudra lite kakao över tårtan.
    2. Vill du så går det bra att göra egna marängbottnar till tårtan.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 40 min
    16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben