Serverar: 6-8 portioner
Tid: 40 minuter
Lätt och supergod tårta som har blivit en riktig favorit.
Vispa äggulor och socker poröst. Tillsätt smör, gräddmjölk och vetemjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i en väl smord långpanna 30x40 cm (eller på ett bakplåtspapper). Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa ned sockret och vispa ytterligare tills smeten är styv. Bred marängen över sockerkakssmeten. Strö över finhackade hasselnötter. Grädda i 175 grader i ca 20 - 25 minuter- Dela kakan på mitten i 2 delar. Vispa grädden och blanda ner den välavrunna fruktcoctailen. Lägg ihop kakan med fruktgrädden emellan. Smaskens!
Jättegod tårta. Lite krånglig att göra men ack så god. Jag använde färska bär (jordgubbar, hallon och blåbär) i stället för fruktcocktail, och dekorerade med grädde och bär ovanpå också. Blev mycket uppskattad.
Tänkte prova denna tårta. Men var i ugnen ska den gräddas? överst, mitten eller nederst??
Jag gräddar den i mitten av ugnen.