Marängtoppade äppelrutor

Serverar: 30 portioner

Tid: 1 timme

Smakar mums!

Ingredienser

  • 200 g matfett
  • 3 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 6 äpplen
  • 4 msk strösocker
  • 1 msk kanel
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 1 ½ dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet, låt svalna. Rör matfett och socker. Tillsätt äggen. Blanda mjöl och bakpulver, rör ner i smeten tillsammans med mjölken.
    2. Bred ut smeten i en bakpappersklädd form, ca 25x30 cm. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda med socker och kanel. Stick ner äppelskivorna i smeten. Grädda i 175 grader, ca 20-30 min.
    3. Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt sockret under vispning och fortsätt vispa till en blank maräng. Spritsa ut över kakan.
    4. Ställ tillbaka i ugnen i ytterligare 15-20 min tills marängen fått fin färg. Låt svalna. Skär i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben