Mariannes kycklingfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Kan förberedas!

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfile
  • 200 g fetaost
  • 200 g soltorkade tomater
  • Sås
  • 1 pkt djupfrysta provencalkryddor
  • 2 dl vitt vin
  • 1½ köttbuljongtärning
  • 5 dl matgrädde
  • 2 msk slott senap
  • Instruktioner

    1. Dela filéerna i skivor. Krydda med salt, peppar och soya. Stek dem färdiga och lägg i smord ugnfast form.
    2. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda ca.6 minuter. Häll över kycklingen.
    3. Smula fetaosten över. Lägg strimlade soltorkade tomater på papper så oljan sugs upp och lägg de sedan på.
    4. Gratinera i ugn på 200 grader tills osten smält.
    5. Servera med klyftpotatis och en god sallad.
    6. Kan förberedas men ta fram 30 minuter innan den ställs in i ugnen.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben