Marinerad filé .

Serverar: 4 portioner

Den här marinerade fläskfilén är supergod till potatis- eller pastasallad. Utmärkt till buffé.

Ingredienser

  • Ca 600 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • Marinad
  • 4 msk olja
  • 1 msk sötstark senap
  • 1-1 ½ msk vitvinsvinäger
  • Garnering
  • 1 pkt bacon, 140 g
  • 1 stor knippa gräslök
  • 1 gul paprika
  • Instruktioner

    1. Bryn filén runtom och krydda väl med salt och peppar. Lägg den på en bakpappersklädd plåt och efterstek i ugnen i 150° ca 25 min. Kolla gärna med termometer (innertemp ca 70° ).
    2. Linda in filén i folie för att vila en stund. Skiva den och lägg upp på fat. Blanda samman marinaden och häll över den ännu lite ljumma filén.
    3. Knaperstek baconet och klipp till mindre bitar. Vid servering strös bacon, hackad gräslök och finhackad paprika över filén.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Nyårsmiddag
    Inte bestämt nyårsmiddagen ännu? Här får du ett par festliga försla...

    Färsk kalkon
    Tidigare har det bara varit en del förunnat att kunna köpa färskt kalk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben