Den här marinerade fläskfilén är supergod till potatis- eller pastasallad. Utmärkt till buffé.
Ingredienser
Ca 600 g fläskfilé
Salt
Peppar
Marinad
4 msk olja
1 msk sötstark senap
1-1 ½ msk vitvinsvinäger
Garnering
1 pkt bacon, 140 g
1 stor knippa gräslök
1 gul paprika
Instruktioner
- Bryn filén runtom och krydda väl med salt och peppar. Lägg den på en bakpappersklädd plåt och efterstek i ugnen i 150° ca 25 min. Kolla gärna med termometer (innertemp ca 70° ).
- Linda in filén i folie för att vila en stund. Skiva den och lägg upp på fat. Blanda samman marinaden och häll över den ännu lite ljumma filén.
- Knaperstek baconet och klipp till mindre bitar. Vid servering strös bacon, hackad gräslök och finhackad paprika över filén.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Nyårsmiddag
Inte bestämt nyårsmiddagen ännu? Här får du ett par festliga försla...
Färsk kalkon
Tidigare har det bara varit en del förunnat att kunna köpa färskt kalk...