Mycket god och enkel rätt både till fest och vardag. Förbereds dagen före
Ingredienser
Ca 1 kg kycklingfiléer
Salt
Peppar
Olja
Riven ost
Marinad
2 dl grädde
2 dl créme fraiche
1 msk kycklingfond
8-10 soltorkade tomater, delade i småbitar
½ ask provensaliska örtkryddor (finns i frysdisken)
½ tsk sambal oelek
Instruktioner
- Krydda filéerna (minst 6 st) med salt och peppar och pensla med olja. Stek dem hela i ugnen. 175 grader ca 30-40 minuter. Låt dem svalna.
Dela kycklingfiléerna i skivor och lägg dem i en ugnssäker form.
- Blanda marinaden. Gör gärna dubbel sats av marinaden för att få rikligt med god "sås".
Låt detta småsjuda i 10 minuter. Häll marinaden över den delade kycklingen. Låt stå och dra över natten.
- Strö lite riven ost över och gratinera i 225 grader i ca 20 minuter.
Servera med ex. potatisgratäng och grönsallad
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Malmöfestival
Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...
Färsk kalkon
Tidigare har det bara varit en del förunnat att kunna köpa färskt kalk...
Grilltips!
Här har vi samlat de allra bästa grilltipsen, skriv ut och spara!Kött:...
Fantastiskt gott! Vi var sex personer som åt det igår, och idag suger vi i oss resterna. En femma!