Marinerad kyckling

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 5 minuter

Mycket god och enkel rätt både till fest och vardag. Förbereds dagen före

Ingredienser

  • Ca 1 kg kycklingfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • Olja
  • Riven ost
  • Marinad
  • 2 dl grädde
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 msk kycklingfond
  • 8-10 soltorkade tomater, delade i småbitar
  • ½ ask provensaliska örtkryddor (finns i frysdisken)
  • ½ tsk sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Krydda filéerna (minst 6 st) med salt och peppar och pensla med olja. Stek dem hela i ugnen. 175 grader ca 30-40 minuter. Låt dem svalna. Dela kycklingfiléerna i skivor och lägg dem i en ugnssäker form.
    2. Blanda marinaden. Gör gärna dubbel sats av marinaden för att få rikligt med god "sås". Låt detta småsjuda i 10 minuter. Häll marinaden över den delade kycklingen. Låt stå och dra över natten.
    3. Strö lite riven ost över och gratinera i 225 grader i ca 20 minuter. Servera med ex. potatisgratäng och grönsallad

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Helvina 20 februari 2011

    Fantastiskt gott! Vi var sex personer som åt det igår, och idag suger vi i oss resterna. En femma!

    Relaterade Artiklar

    Malmöfestival
    Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...

    Färsk kalkon
    Tidigare har det bara varit en del förunnat att kunna köpa färskt kalk...

    Grilltips!
    Här har vi samlat de allra bästa grilltipsen, skriv ut och spara!Kött:...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben