Dela citronen i halvor och pressa ur saften. Blanda citronsaften med 2 msk olivolja och balsamicovinäger i en liten skål. Skala och pressa ner vitlöken. Smaka av med salt, peppar, timjan och rosmarin. Blanda väl.
Torka köttet och lägg det i en låg form. Häll över marinaden, täck formen med plastfolie och låt den marinera minst 30 minuter i kylskåpet. Vänd efter halva tiden.
Värm ugnen till 250' C. Ta upp köttet ur marinaden, torka av det noga och skrapa bort vitlök och kryddor. Hetta upp olivoljan eller margarinet i en stekpanna och bryn köttet runt om, ca 5 minuter. Lägg det i en stor ugnsfast form. Häll på resten av marinaden, sätt på lock eller folie och ställ in det i ugnen.
Sänk temperaturen till 200' C och låt köttet steka ytterligare 20 minuter. Ta ut köttet ur ugnen, vira in det i folien och låt vila ca 10 minuter.
ska det bara ligga 20 min i ugn?
Ja, för mig tog det bara 20 minuter att få en temp på 60 grader.