marinerad rostbiff - kall, ljummen, eller varm

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Saftig och god bas i buffé

Ingredienser

  • C:a 1,2 kg rostbiff
  • salt
  • malen svartpeppar
  • smör
  • stektermometer
  • marinad
  • stekskyn från rostbiffen
  • 1/2 dl japansk soya
  • 1/2 dl hoisinisås
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 172 dl hackad persilja
  • 3 msk hackad kapris
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 125 grader. Bind eventuellt ihop köttet om det har en olämplig form. Krydda det rikligt runt om, smält smör i en stekpanna och bryn köttet runt om tills det fått en riktigt fin färg. Stick in termometern i mitten av köttbiten, och ställ in i ugnen, grädda tills termometern visar 58 grader för röd-, eller 60 grader för rosa rostbiff. Vira in rostbiffen i aluminiumfolie och lägg i en bunke att vila i 30 minuter. Använd köttsaften som bildas i bunken till marinaden, och blanda ihop med resten av ingredienserna. Skär upp köttet i riktigt tunna skivor, ringla marinaden över och servera, eller ställ in i kylskåp för kall servering nästkommande dag. Kan ju även ätas som huvudrätt till potatisgratäng, -sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bender72 11 oktober 2009

    Det låter lite mycket med 172 dl persilja

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben