Serverar: 10 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter
Saftig och god bas i buffé
Sätt ugnen på 125 grader. Bind eventuellt ihop köttet om det har en olämplig form. Krydda det rikligt runt om, smält smör i en stekpanna och bryn köttet runt om tills det fått en riktigt fin färg. Stick in termometern i mitten av köttbiten, och ställ in i ugnen, grädda tills termometern visar 58 grader för röd-, eller 60 grader för rosa rostbiff. Vira in rostbiffen i aluminiumfolie och lägg i en bunke att vila i 30 minuter. Använd köttsaften som bildas i bunken till marinaden, och blanda ihop med resten av ingredienserna. Skär upp köttet i riktigt tunna skivor, ringla marinaden över och servera, eller ställ in i kylskåp för kall servering nästkommande dag. Kan ju även ätas som huvudrätt till potatisgratäng, -sallad.
Det låter lite mycket med 172 dl persilja