Marmorerade chokladrutor

Serverar: 16 portioner

Två favoriter kombinerade i en! De här chokladrutorna är marmorerade med krämig cheesecakesmet.

Ingredienser

  • ½ dl lättmjölk
  • ½ dl olja eller flytande margarin
  • 3/4-1 dl äppeljuice
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker eller ½ tsk vaniljarom
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1½ dl + 2 msk strösocker
  • 1 dl kakaopulver
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 dl hackad blockchoklad
  • ½ dl hackade valnötter
  • 120 g kesella gourmet eller philadelphia light
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Klä en bakform, 20x20 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
    2. Blanda noga samman mjölk, matfett, äppeljuice, 1 ägg och vaniljsocker.
    3. Blanda ihop i en annan skål mjöl, 1½ dl socker, kakao och bakpulver. Blanda väl. Rör ner chokladhacket och valnötterna. Tillsätt mjölkblandningen och rör om till en jämn smet. Späd ev. med mer äppeljuice. Spara 1 dl smet och häll resten i bakformen.
    4. Blanda samman osten, det återstående ägget och resten av sockret till en jämn smet. Häll smeten över chokladsmeten i bakformen. Klicka på den sparade chokladsmeten. Dra en kniv genom smeten så att den marmoreras.
    5. Grädda mitt i ugnen 40-45 minuter tills en provsticka känns torr. Låt kakan svalna på ett galler. Stjälp upp kakan och skär den i rutor.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben