Marockansk kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

En spännande kycklinggryta med marockansk smak!

Ingredienser

  • 1 kyckling
  • ½ tsk mald kanel
  • ½ tsk mald ingefära
  • ½ tsk gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 10-12 små steklökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • ½ dl färsk koriander
  • 5 dl hönsbuljong
  • 2 msk pressad citronsaft
  • Strimlat citronskal av 1/4 citron
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i 8-10 bitar. Skölj och torka av dem. Gnid in bitarna med alla kryddorna. Bryn kycklingbitarna vackert gyllene i lite matfett i en stekgryta. Ta upp dem.
    2. Skala lökarna. Skala och skiva vitlöken tunt. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs allt på svag värme 8-10 minuter så att det blir mjukt och glansigt.
    3. Lägg tillbaka kycklingbitarna och tillsätt buljong, pressad citronsaft, koriander och fint strimlat citronskal. Låt allt puttra på svag värme under lock ca 40-45 minuter. Smaka av med salt och peppar. Bjud couscous till.
    4. Tips! Vill du ha en tjockare sås, kan du reda av den med lite maizenaredning.
    5. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    NatalieEleni 4 januari 2010

    Det låter så himla gott. Detta ska jag prova nu i veckan :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben