Marockansk Kycklinggryta

Serverar: 4-6 portioner

Väl värt besväret!! Vrålgott är det!

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk gurkmeja
  • 1 tsk curry
  • 1 finhackad röd chilipeppar
  • 2 lagerblad
  • 2 gula lökar
  • 2 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1½ msk kycklingfond
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 1 burk kikärtor
  • 1 röd paprika
  • 1 burk ananas i juice
  • Instruktioner

    Dela kycklingen i små bitar och bryn dem. Häll på alla kryddorna utom ingefäran och pressa på vitlök. Hacka lök, tärna tomat och blanda i det. Tillsätt fonden och ingefäran. Späd med juicen från ananasen och grädden. Koka på svag värme i 20 minuter. Rör till sist ner ananasbitar (om man vill), paprika i tärningar och avrunna kikärtor. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    flip 14 mars 2008

    Är nog nästan den godaste kyckling gryta jag ätit! Jag ska göra den här grytan igen...

    fegis 11 februari 2009

    Mycket gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben