Servera gärna med grillade paprikastrimlor och tomatsås
Ingredienser
1 kg potatis
5 ägg
Havssalt
Svartpeppar
Muskot
2 msk olivolja
Jordnötsolja
60 g champinjoner
100 g spenat
1 msk kryddgrönt
1 vitlöksklyfta
1 schalottenlök
30 g cheddarost
Instruktioner
Lägg potatisen i en stor kastrull med saltat vatten och koka upp, sänk värmen och sjud tills potatisen är mjuk. Låt den rinna av väl och mosa den med en stöt. Blanda ingredienserna till fyllningen väl (champinjonerna, spenaten, 1 hårdkokt ägg, kryddgrönt, pressad vitlök, löken och osten) och krydda med salt och nymalen peppar.
Rör ner två uppvisade ägg i potatisen och smaksätt med salt och peppar och lite muskot. Arbeta massan slät med händerna eller en gaffel.
Dela massan i 10 lika stora bullar, ungefär 4 cm i diameter. Stänk lite olivolja i handflatorna och platta till bullarna. Lägg lite fyllning mitt i och vik ihop så att fyllningen ligger väl instoppad. Doppa bullarna i resten av äggvispet.
Värm jordnötsoljan i en stekpanna och stek bullarna knapriga och guldbruna i två omgångar. Lägg upp på ett fat med hushållspapper. Salta och servera genast.