Marsipanfyllda vetebullar

Serverar: 25 portioner

Mandel och vetebullar är en magisk kombination som aldrig gör dig besviken. Prova de här bullarna som fullständigt smälter i munnen!

Ingredienser

  • 1 pkt jäst för söta degar
  • 4 dl fingervarm mjölk , 37 grader
  • 1 dl kesella
  • 1 ägg
  • 100 g smält smör
  • 1 dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 12 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1 dl florsocker
  • 75 g maqrsipan
  • 75 g smör
  • Pensling
  • 1 ägg
  • 3 msk pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen löst sig.
    2. Rör ner kesella, ägg, smör, socker och salt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i blandningen.
    3. Arbeta ihop allt till en smidig deg. Låt den jäsa en timma. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Rör samman florsocker, marsipan och smör till fyllningen.
    5. Stjälp upp och knåda degen på ett lätt mjölat bakbord. Kavla ut degen till en kvadrat, ca 40x40 cm, som du sedan skär i 25 bitar.
    6. Lägg en klick marsipansmet på vardera degbit. Vik samman och lägg bullen i en pappers- eller aluminiumform med skarven nedåt. Låt bullarna jäsa 30 minuter.
    7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna 10-12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    flabban 7 mars 2012

    Ett bra recept på bullar. Kul med lite variation. Tack för ett bra recept

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben