Mascarponerisotto med rökt lax och rom

Serverar: 4 portioner

Här är parmesaneosten utbytt mot den färska italienska osten mascarpone. Den går att ersätta med cream cheese.

Ingredienser

  • 5 scharlottenlökar
  • 5 salladslökar
  • ca 1 liter hönsbuljong
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2-3 msk olivolja
  • 3 dl arborioris
  • 2 msk mascarpone
  • 150 g rökt lax i små skivor
  • Tillbehör
  • 2 msk mascarpone
  • 4 msk lax eller forellrom
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Ansa och skiva salladslöken.
    2. Koka upp buljongen med vinet och håll det varmt.
    3. Fräs löken mjuk i olivoljan i en gryta under omrörning, utan att den tar färg. Tillsätt riset och fräs ca 1 minut under omrörning tills risgrynen är genomskinliga.
    4. Häll på hälften av buljongen och vinblandningen och koka riset på svag värme, rör om då och då. Tillsätt mer buljong i omgångar, ca 2 dl i taget, allt eftersom den sugs upp av riset. Fortsätt på samma sätt tills risgrynen är nätt och jämnt mjuka 20-25 minuter.
    5. Ta grytan fråm värmen rör först ner osten, vänd sedan ner laxskivorna.
    6. Fördela risotton i tallrikar toppa med masacarpone och rom. Peppra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben