En god och annorlunda räkcocktail. Krävs en del arbete, men det är det värt, när man får smaka resultatet.
Ingredienser
Selleripuré
1/2 rotselleri
4 msk lätt crème fraiche
Salt
Peppar
Räkor
1/2 purjolök
1 riven vitlöksklyfta
2 dl tärnad skalad gurka
3 dl skalade räkor
2 dl plockad dill
Örtolja
1/2 dl finskuren persilja
1/2 dl finskuren dill
1 finhackad schalottenlök
1 1/2 dl olivolja
Salt
Peppar
1/2 franskbröd gärna ett par dagar gammalt
Instruktioner
- Selleripuré - Skala sellerin och skär den i mindre bitar. Koka sellerin i saltat vatten och häll av vattnet när sellerin har mjuknat. Mixa sellerin med creme fraichen i en matberedare till dess att en slät puré har bildats. Smaksätt med salt och peppar. Låt purén bli kall i ett kylskåp. Lägg en matsked i fyra stora cocktailglas.
- Räkor - Skär purjolöken tunt och fräs den tillsammans med vitlöken i lite olja och smör. Låt lökblandningen svalna och blanda i gurkan, räkorna och dillen. Ringla i lite örtolja och smaksätt med salt och peppar. Fördela räksalladen ovanpå selleripurén i glasen.
- Örtolja och bröd - Sätt ugnen på 210 grader. Blanda löken med oljan och örterna. Smaksätt med salt och peppar. Skär franskbrödet i tunna skivor, så många som önskas och lägg dem på en plåt. Ringla lite örtolja på brödskivorna och baka dem i ugn ca 5 min. Placera en brödskiva i varje cocktailglas och servera de övriga som tilltugg.
Liknande recept
Kommentarer (0)