Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Serverar: 4 portioner

Världens bästa sommarmat med massor av härliga smaker. Fräscht! Låt köttet blir rumstempererat innan du steker eller grillar det. Låt köttet vila på skärbrädan några minuter innan du skär upp det så att inte köttsaften rinner ut.

Ingredienser

  • 4 skivor biff eller entrecote
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • Matig "grillad" sallad
  • 600 g sötpotatis
  • 2 rödlökar
  • 1 zucchini
  • 1 paprika
  • 1 lime
  • 50 g små salladsblad
  • Thaidressing
  • 1 citrongräs, finhackat
  • 2 dl hackad koriander
  • 1 röd chili, strimlad
  • 1 msk grovriven ingefära
  • 2 dl kokosmjölk
  • Pressad saft från 1 lime
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Thaidressing: Mixa alla ingredienser till en slät sås. Smaka av med salt.
    2. Matig sallad: Skala och skär sötpotatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Dela lökarna men behåll skalet på och skär zucchinin i stavar. Dela paprikan och ta bort kärnhuset. Grilla alla grönsaker mjuka, till fin färg. Dela och grilla även limen på snittytan. Ta bort skalet från löken och skär eventuellt alla grönsaker i något mindre bitar. Vänd försiktigt runt de grillade grönsakerna med salladsbladen.
    3. Salta och peppra köttskivorna. Grilla till fin färg på båda sidor. Köttet är klart då det sipprar ut köttsaft på ovansidan. Lägg köttet att vila några minuter innan det skärs i sneda bitar.
    4. Servera köttet med salladen och thaidressingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben