Matig spenatsoppa med gravad lax

Serverar: 4 portioner

276 kalorier per portion

Ingredienser

  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 12 dl hett vatten
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 3 potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 2 påsar fryst lättstuvad spenat, 400 g
  • 200 g skivad gravad lax
  • 4 msk hackad dill
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljongen. Skala och hacka lök och morötter. Skala och skär potatisen i små bitar. Fräs lök och morot i oljan 2-3 minuter. Tillsätt potatisen och hälften av buljongen, koka 5 minuter.
    2. Lägg i spenaten och späd till önskad konsistens med resten av vattnet, låt koka ihop 5 minuter.
    3. Servera soppan med lax och dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben