Matjessås till fisk

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 15 minuter

En härligt frisk sås till all grillad eller stekt fisk. Fin sälta och fräschör.

Ingredienser

  • 200 g matjesfiléer (1 burk)
  • 1 röd paprika
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl majonnäs (80 %)
  • 1 dl gräddfil (12 %)
  • 1 msk dill (finhackad)
  • 2 msk kapris
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Häll spadet av sillen och skär paprikan i mindre bitar. Lägg sill, paprika och en skalad vitlöksklyfta i en mixer. Kör mixern så det blir en sås. Blanda majonnäs, gräddfil och finhackad dill i en skål. Rör ner sillmixen och kapris, smaka av med svartpeppar. Låt gärna vila ett tag i kylen före servering.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben