Matmuffins med päron och gorgonzola

Serverar: 16 portioner

Snabba och enkla att göra.

Ingredienser

  • 480 g vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 msk bakpulver
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2,5 dl mjölk
  • Fyllning
  • 125 g gorgonzola
  • 1 st päron, moget
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen, det går bra i matberedare eller finhacka med en bordskniv.
    2. Häll i ägg och mjölk och kör eller rör snabbt ihop degen. Ta upp den på mjölat bord, forma till en rulle och dela i bitar.
    3. Skär gorgonzola och päron i bitar. Platta ut degbitarna och vik in en bit gorgonzola och en bit päron i varje degbit. Tryck ihop skarven och lägg den neråt.
    4. Placera alla degknyten i muffinsformar och grädda dem mitt i ugnen ca 15 minuter tills de har fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben