matmymlans pasta al tonno

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 10 minuter

Snabbt , förvinnande gott och utan vitlök för ovanlighetens skull.

Ingredienser

  • 1 burk tonfisk
  • 1 citron, saften och skalet
  • 1 näve parmesan, finriven
  • 1/2-1 röd spansk chili, färsk, urkärnad, hackad
  • 1/2 dl extravirgin olivolja
  • flingsalt
  • Torr pasta: linguine, spaghetti el tagliatelle
  • Instruktioner

    Gör såsen medan pastavattnet kokar upp. Använd helst en rejäl mortel. Skär av det gula från citronen med en vass kniv, (strunta i rivjärnet) finhacka det , och stöt några gånger med lite flingsalt i morteln. I med chilifrukten och ett par stötar. Låt tonfisken rinna av och tillsätt. Pressa citronen över och finfördela fisken med fingrarna. I med all parmesan och lite olivolja. Stöt till en ihop allt och häll på mer olja för en lösare massa, smaka av. Blanda ner allt såsom en pesto i den heta pastan på lite eftervärme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben