Mattias godaste fisk

Serverar: 4 portioner

Tror att det här är från en gammal 60-talsbroschyr från Konsum, men är inte säker. Gott är det i alla fall!

Ingredienser

  • 500 - 600 g djupfryst torsk eller kolja
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 citron
  • 1 1/2 dl mjölk eller kaffegrädde
  • 1 - 2 msk senap
  • 2 dl riven ost
  • 1 äggula
  • 1 dl klippt dill
  • 1 dl klippt gräslök
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°. Smörj en ugnssäker form och lägg i den tinade fisken. Salta och peppra och slå saften av 1/2 citron över fisken.
    2. Värm grädde och senap i en kastrull, tillsätt riven ost och låt den smälta på svag värme. Krydda ev med litet salt och peppar. Ta kastrullen av värmen och vispa i äggulorna samt klippt dill och gräslök. Slå såsen över fisken och gratinera i ugnen ca 12 minuter eller tills fisken är klar.
    3. Servera med potatis eller ris och någon kokt grönsak.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (2)

    mormormarianne 2 mars 2009

    Hej, jag förstår inte varför det inte går att spara detta recept....Kan du hjälpa mig...

    mormormarianne 8 mars 2009

    Hej! SKrev till matklubben och nu har jag sparat receptet! Vet inte om jag gick in på fel ställe eller om jag kanske redan hade sparat det, men nu är allt ok i alla fall! Rev mig nästan i håret och försökte många gånger, ibland strular det till sig. Ha det bra i köket!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben