Mattias Heta Couscous

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En rätt som uppstod ur en "tager vad man haver" situation, men som jag blev riktigt nöjd med. Rätten är inspirerad av ett recept på risotto men riset har byts ut mot couscous och både mängder och ingredienser ändrats rejält.

Ingredienser

  • 3 dl couscous
  • 1 stor morot, riven
  • 4 steklökar
  • 2 selleri stjälkar
  • 1 röd chilifrukt
  • 5 dl hönsbuljong
  • 2 tsk koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 300 g kycklinglår
  • 2 msk kapris
  • 1 tomat, hackad
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Finhacka lök och selleri i en matberedare och bryn dem i rapsoljan i en stekpanna.
    2. Koka upp hönsbuljongen, tillsätt den rivna moroten (du kan riva den i matberedaren när du ändå har den framme) och koka 1 min.
    3. Stjälp över lök och selleri i buljongen, rör i couscous och lyft ifrån värmen, lägg på locket och låt stå 5 min.
    4. Stek kyckling, koriander & gurkmeja i stekpannan (tillsätt olivolja om det behövs), salta och peppra. Hacka chilin och lägg i den (inklusive kärnor) mot slutet.
    5. Strimla kycklingen och lägg i den tillsammans med chili, hackad tomat och kapris i kastrullen. Rör om och servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben