Mazariner

Serverar: 20 portioner

Det är INTE svårt att göra egna mazariner.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ dl strösocker
  • ½ ägg
  • 100 gram margarin el smör
  • Fyllning
  • 3 dl mald sötmandel
  • 7 bittermandlar malda
  • 100 gram margarin el smör
  • 3 ½ ägg
  • 2 dl strösocker
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1 ½ msk vatten
  • Karamellfärg om du vill ha lite färg på glasyren
  • Instruktioner

    1. Rör ihop mjöl,bakpulver,socker,½ ägg samt margarin. Arbeta ihop en deg som få vila 30 minuter i kylskåpet. Mal mandlarna söta/bitter.Vispa 3½ ägg & sockret,blanda ned det smälta margarinet & mandlarna.Låt stå en stund.
    2. Tryck ut degen i alliminiumformar,häll i fyllningen.Grädda i 200 grader ca 15 minuter,tills de fått din färg. OM du ska servera dem samma dag,gör glasyren & bred ut på kakorna strax innan serveringen.Ska du frysa dem så ska du inte glasera dem.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kolhydrater , proteiner, fibrer?
    Vad betyder allt egentligen? Långsamma kolhydrater - finns i socker, i...

    Kreativ återanvändning
    Det pågår ett enormt slöseri i det här landet. Mat för miljarder går d...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben