Inte så svårt som man tror
Ingredienser
Mördeg
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
ca 1/2 dl strösocker
1/2 ägg
100 g margarin eller smör
Fyllning
100 g mandel
50 g margarin eller smör
2 ägg
1 dl strösocker
eller
50 g margarin eller smör
150 g mandel - eller bakmassa
2 ägg
3 msk vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Garnering
1 sats sockerglasyr eller 1/2 dl florsocker
Instruktioner
- Arbeta samman mjöl, balpulver, socker, ägg och matfett till en smidig deg direkt på bakbordet. Låt degen stå kallt några timmar.
Kavla ut den och klä formarna.
- Skålla, skala och mal mandeln. Smält matfettet. Vispa äggen pösiga med sockret, tillsätt mandeln och matfettet.
Eller rör matfettet smidigt, tillsätt mandel- eller bakmassan och äggen, ett i taget.
Rör ner mjölet och bakpulvret.
- Fördela fyllningen i formarna. Grädda i välsmorda små bakelseformar helst släta. 175-200 grader i ca 15 minuter.
- Låt dem kallna och glasera eller sikta över florsockret.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Kolhydrater , proteiner, fibrer?
Vad betyder allt egentligen? Långsamma kolhydrater - finns i socker, i...
Kreativ återanvändning
Det pågår ett enormt slöseri i det här landet. Mat för miljarder går d...