Mazariner

Serverar: 18 portioner

Inte så svårt som man tror

Ingredienser

  • Mördeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • ca 1/2 dl strösocker
  • 1/2 ägg
  • 100 g margarin eller smör
  • Fyllning
  • 100 g mandel
  • 50 g margarin eller smör
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • eller
  • 50 g margarin eller smör
  • 150 g mandel - eller bakmassa
  • 2 ägg
  • 3 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Garnering
  • 1 sats sockerglasyr eller 1/2 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Arbeta samman mjöl, balpulver, socker, ägg och matfett till en smidig deg direkt på bakbordet. Låt degen stå kallt några timmar. Kavla ut den och klä formarna.
    2. Skålla, skala och mal mandeln. Smält matfettet. Vispa äggen pösiga med sockret, tillsätt mandeln och matfettet. Eller rör matfettet smidigt, tillsätt mandel- eller bakmassan och äggen, ett i taget. Rör ner mjölet och bakpulvret.
    3. Fördela fyllningen i formarna. Grädda i välsmorda små bakelseformar helst släta. 175-200 grader i ca 15 minuter.
    4. Låt dem kallna och glasera eller sikta över florsockret.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kolhydrater , proteiner, fibrer?
    Vad betyder allt egentligen? Långsamma kolhydrater - finns i socker, i...

    Kreativ återanvändning
    Det pågår ett enormt slöseri i det här landet. Mat för miljarder går d...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben